herdenking MH17

Herdenking slachtoffers MH17 bij monument

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag is het vier jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerstortte. Niemand van de inzittenden overleefde dit. De 196 Nederlanders die aan boord waren, worden vandaag herdacht.

De herdenking vindt plaats bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. Familie en vrienden van de slachtoffers lezen de namen van hun omgekomen dierbaren voor en er zijn toespraken en muziek. 

Bomen

Op het tijdstip van de ramp is iedereen een minuut stil. Minister-president Rutte zal bloemen leggen bij het monument, dat bestaat uit 298 bomen. Net zoveel als het aantal mensen dat omkwam.

Rusland

Na een groot internationaal onderzoek werd duidelijk dat het een Russische raketinstallatie was die het vliegtuig neerhaalde. De Buk-raket die daarvoor werd gebruikt, was van het Russische leger. De Russen zeiden meteen daarna dat ze niets met de aanval te maken. President Poetin gaf wel aan dat Rusland het onderzoek ging bestuderen.

Protest

Vorige maand hielden nabestaanden van de slachtoffers een stil protest voor de Russische ambassade (foto boven) in Den Haag. De groep zette daar toen 298 lege stoelen neer. 

Relatie

Ook de Amerikaanse president Trump wil de verantwoordelijkheid voor de aanval op de MH17 niet bij Rusland leggen. Dat bleek gisteren tijdens de eerste officiële ontmoeting tussen Trump en president Poetin van Rusland. 

Anderen lazen ook: MH17 neergeschoten door raket uit Rusland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren