Foto Reuters

Het best wel grote goede voornemen van The Zuck

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Mark Zuckerberg heeft er een pittig jaar op zitten. In 2018 kwam zijn 'baby' Facebook flink onder vuur te liggen. En hij zelf ook. Maar The Zuck lijkt vastbesloten van 2019 een mooi jaar te gaan maken. Dat blijkt uit zijn goede voornemen voor de komende tijd.

Heel 2018 lang rommelde het rond Facebook. Dat kwam door de onthulling van het Britse Channel 4 dat het eveneens Britse bedrijf Cambridge Analytica stiekem een hele massa persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers had verzameld. En met die data werd geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen van 2016 te beïnvloeden.

Bye bye
Veel gebruikers van Facebook waren woedend. De meesten zijn zich er echt wel van bewust dat ze veel van zichzelf weggeven door hun online like-, aanklik- en invulgedrag. Maar ze vinden dat ze er ook vanuit mogen gaan dat hun gegevens veilig zijn bij de verschillende sociale netwerken. En dus ook bij Facebook. Sommige mensen hieven uit protest hun account op: Bye bye Facebook. Anderen gingen door, maar gebruikten het wel voorzichtiger en kritischer.

Fouten
Er kwam een onderzoek van de Britse en Amerikaanse justitie. En The Zuck moest komen getuigen. Want het stiekem doorverkopen van persoonlijke data aan een ander bedrijf, dat mag niet. En wat dat andere bedrijf ermee deed, mensen manipuleren, mag al helemaal niet. Zuckerberg gaf toe dat er fouten zijn gemaakt en hij beloofde de rechter de boel te verbeteren.

Wereldproblemen
En dat belooft-ie nu dus weer. De Facebook-baas wil online en live uitgezonden discussies gaan organiseren over de toekomst van technologie. 'Ik wil proberen om mensen online samen te brengen om de grootste problemen van de wereld op te lossen', schrijft hij op z'n persoonlijke Facebook-pagina.

Een behoorlijk stuk ambitieuzer dan de challenges die The Zuck zich de afgelopen jaren traditiegetrouw heeft gesteld, merkt iemand op Twitter grappend op.

Jon Russell 1547045420

Anderen lazen ook: Op Facebook is niet langer alles 'leuk'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren