storm nederland

Het stormt flink in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Je hebt het vast al gemerkt: het stormt flink. Een dagje Efteling ziet er vandaag anders dan anders uit. Alle buitenachtbanen blijven dicht vanwege de harde wind. En ook in de rest van het land hebben mensen last van de storm. Minder treinen, vluchten en gesloten bruggen zijn het gevolg.

Onder andere de Python, de houten achtbaan Joris en de Draak en divecoaster Baron 1898 staan vermoedelijk de hele dag stil. Bezoekers worden via internet gewaarschuwd over de consequenties van de harde wind voor de buitenattracties. In Brabant geldt op dit moment code geel vanwege zware windstoten. Die kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur. Pas aan het eind van de middag neemt de windkracht af.

Code geel en oranje

En ook in andere delen van het land stormt het. De provincie Flevoland meldt dat de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is gesloten omdat de wind is toegenomen tot windkracht 8. In Amsterdam is windkracht 6 gemeten en aan de kust waait het flink. Ook daar is windkracht 8 gemeten. Het KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Aan zee kunnen zelfs windstoten van 130 kilometer per uur voorkomen. 

Tips

De brandweer helpt mensen om schade te beperken en geeft tips. Want wanneer bel je de brandweer of de gemeente? En wat kun je zelf doen bij stormschade? De Amsterdamse brandweer zet het voor je op een rij:

Brandweer AA 1514974626

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Deze pretparkongelukken gebeurden in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren