Arjen Lubach en Eva Jinek

Het Televizier-Ring Gala: De winnaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Arjen Lubach kreeg donderdagavond de Gouden Televizier-Ring om zijn vinger geschoven voor zijn programma Zondag met Lubach. En er waren meer winnaars.

Gouden Televizier-Ring

Zondag met Lubach kreeg 47 procent van de stemmen en won van de programma's De Beste Zangers en Expeditie Robinson. 'Alle schrijvers, editors, camaramensen. Juist voor die mensen ben ik zo blij... dat ze met mij mogen werken. Dat vind ik een enorme eer voor ze. Nee oke, flauw, sorry', zei Lubach in zijn speech. Die kun je hier bekijken:

Zondag met Lubach wint de Gouden Televizier-Ring | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Zilveren Televizier-Ster Presentratrice 

Eva Jinek kreeg de prijs voor beste presentatrice van het afgelopen jaar. Zij was genomineerd met Floortje Dessing en Geraldine Kemper. 'Ik heb geen praatje voorbereid, want ik dacht: als ik dat doe, dan win ik hem niet.' Daarna bedankte ze haar ouders en haar vriend Dexter.

Eva Jinek wint de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Zilveren Televizier-Ster Presentator

Wilfred Genee werd gekozen voor beste presentator. Hij won van Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens. Bij zijn speech ging het even mis met de microfoon.

Wilfred Genee wint de Zilveren Televizier-Ster Presentator | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Televizier Talent Award

Marieke Elsinga won de Televizier Talent Award. Ze versloeg Anna Nooshin en Özcan Akyol. Compleet verrast klom ze op het podium. Ze bedankte haar collega Erik van Kampen, die anderhalve week geleden overleed.

Marieke Elsinga wint de Televizier Talent Award | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Zilveren Televizier-Ster Actrice

Angela Schijf kreeg opnieuw de prijs voor beste actrice voor haar rol in Flikken Maastricht en Meisje van Plezier. Zij won van Elise Schaap en Isa Hoes. 'Het maakte me heel nederig en ik voel me heel vereerd', zei ze. 

Angela Schijf wint de Zilveren Televizier-Ster Actrice | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Zilveren Televizier-Ster Acteur

Deze prijs ging naar Jeroen van Koningsbrugge. Hij liet Erik de Vogel en Thom Hoffman achter zich. Arjen Lubach hield een grote campagne voor Erik aka Ludo, maar dat was niet genoeg. Van Koningsbrugge speelde dit jaar onder meer in de series Riphagen en Smeris. Hij werd een 'alleskunner' genoemd.

Jeroen van Koningsbrugge wint de Zilveren Televizier-Ster Acteur | Gouden Televizier-Ring Gala 2017

De Gouden Stuiver

Het allerbeste kinderprogramma is de AVROTROS-serie Brugklas. De hele cast kwam de prijs ophalen. De programma's Bommetje XXL (AVROTROS) en Hallo, ik heb kanker (EO) waren ook genomineerd. Brugklas werd al twee keer eerder genomineerd. 

Brugklas wint de Gouden Stuiver | Gouden Televizier-Ring Gala 2017


 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Lubach weer viral of De 5 spraakmakendste Zondag met Lubach-momenten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren