mediawijs quiz

Hoe mediawijs ben jij? Doe de test!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Heb jij het onder de duim? Dat is het thema van de Week van de Mediawijsheid, die vandaag start. Best goed om eens over na te denken, want als je niet oppast kun je jezelf met die duim behoorlijk de problemen in swipen.


 

Doe de quiz en ontdek of jij genoeg weet van programmeren, sociale media en cyberrisico’s!


JavaScript is…


Je hebt jouw superjaloerse ex onlangs betrapt met jouw smartphone. Moet je je zorgen maken over je privacy?


Je wilt met vrienden iets leuks doen. Toevallig maakt jullie favoriete youtuber een enthousiaste vlog over een pretpark. Wat is een mediawijze vervolgstap?


Contactloos zakkenrollen…


Een 100% veilig wachtwoord…


Nul to één vraag goed

 

Oewww, jij hebt niet zo'n beste relatie met computers en media. Beter kijk je op dinsdag 20 november naar de Mediawijsheidtest om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3. Anders zou je binnenkort zomaar eens achter een computer kunnen zitten die gehackt is.


Twee tot drie vragen goed

 

Prima, je begint al iets van computers en media te snappen. Je kunt echter nog veel bijleren. Kijk daarom op dinsdag 20 november naar de Mediawijsheidtest om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3.


Vier tot vijf vragen goed

 

Jij bent een echte computernerd! Nog uitgebreider testen hoe mediawijs je bent? Dat kan dinsdag 20 november tijdens de Mediawijsheidtest om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3.

Heb je wat aan deze internettips? We hebben er nog wel meer voor je. Zo herken je bijvoorbeeld een nepprofielkick je af van jouw smartphoneverslaving en, mocht het nodig zijn: dit moet je doen als jouw naaktfoto op internet belandt. Nog meer tips vind je in ons dossier mediawijsheid.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren