Malia en Sasha Obama verlaten Witte Huis

Hoe vonden Malia (18) en Sasha (15) Obama het leven in het Witte Huis?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Nog een paar dagen, dan moeten Barack en Michelle Obama hun koffers pakken en het Witte Huis verlaten. Maar ook hun dochters Malia en Sasha gaan verhuizen. Hoe hebben zij die acht jaar als dochter van de president beleefd?

'Ze moeten een zo normaal mogelijk leven leiden.' Dat hebben Barack en Michelle Obama altijd over hun twee dochters gezegd. Maar tja: als je vader de machtigste man op aarde is, is dat best lastig. Aan ABC News vertelt de vertrekkende president dan ook dat hij bang was dat Malia en Sasha een attitude zouden krijgen en zich beter zouden voelen dan de rest.

Malia en Sasha Obama verlaten Witte Huis

Afwassen

Maar dat is gelukkig niet gebeurd, stelt Obama. 'Het zijn twee lieve, slimme en respectvolle dames geworden.' Om aan te geven hoe 'gewoon' zijn dochters zijn, geeft Obama als voorbeeld dat Sasha bij een logeerpartij altijd helpt met het doen van de afwas. Want in het Witte Huis is dat niet nodig.

Secret Service

Malia en Sasha waren respectievelijk 10 en 7 jaar toen ze in het Witte Huis belandden. Nu zijn ze 18 en 15. Volgens Obama is het Witte Huis voor hun écht thuis. Al moesten ze in het begin wel even wennen aan alle beveiligers die in hun huis rondliepen.

'Ze hebben in het begin van hun puberteit geklaagd over de Secret Service', biecht Obama op. 'Mannen met microfoontjes en wapens is inderdaad wennen, maar ze hebben het goed gedaan.'

Studeren

Na acht jaar moeten Malia en Sasha nu afscheid nemen van hun kamer in het Witte Huis. Het komende jaar blijft de familie Obama nog in Washington D.C. wonen. In het najaar begint Malia met een studie aan de universiteit Harvard. Sasha moet nog één jaar in D.C. naar school voor ze haar middelbareschooldiploma haalt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren