iphone 10 jaar

Hoera, de iPhone bestaat 10 jaar!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hiep, hiep, hoera voor de iPhone! Het is alweer tien jaar geleden dat de smartphones voor het eerst in de winkels lagen. Hoe is het de iPhone de afgelopen jaren eigenlijk vergaan?

De eerste iPhone, die in juni 2007 uitkwam, was in eerste instantie alleen in Amerika te koop.

In Nederland

De telefoon viel toen op door het grote touchscreen, wat bijna heel het apparaat in beslag nam. Inmiddels ziet bijna elke smartphone er zo uit, maar tien jaar geleden was het hartstikke nieuw. Een 3G-netwerk en de App Store? Dat had de eerste iPhone nog niet. Beide functies werden pas geintroduceerd op de iPhone 3G uit 2008. Dat was ook het eerste toestel die in Nederland werd verkocht.

Vernieuwing

In de loop van de jaren zijn er een heleboel functies bijgekomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan 'Touch ID' (het ontgrendelen van je telefoon met je vingerafdruk) en Siri (je persoonlijke assistent). Bekijk alle veranderingen door de jaren heen in onderstaande filmpje.

De evolutie van de iPhone

De afgelopen jaren is er al veel veranderd aan de iPhone, maar er is altijd ruimte voor meer verbetering. Gaat jouw batterij ook altijd snel leeg? Of ben jij in no-time door je data heen?

Lege batterij

Er zijn een paar simpele trucjes die er voor zorgen dat de batterij van jouw toestel langer meegaat. Zorg dat je iPhone geen automatische updates download. Volgens Tablets Magazine kost dit hartstikke veel energie en het zorgt er ook voor dat je toestel langzamer wordt. Hier zet je het uit: Instellingen > iTunes & App Store > Automatische Downloads.

Ook gaat je batterij langer mee door animaties uit te zetten. Zo: Instellingen > Toegankelijkheid > Verminder beweging. Je toestel laat minder animaties zien en heeft daarvoor minder energie nodig.

Data besparen

Ook voor het besparen van data zijn trucjes. Natuurlijk kun je het data-gebruik helemaal uitschakelen en alleen internet gebruiken als er een wifi-netwerk beschikbaar is. Wil je dit niet? Volgens appletips scheelt het ook al als je bijvoorbeeld foto's in lage kwaliteit verstuurd. Een foto is tegenwoordig al snel een paar MB. Het versturen van kleine foto's kost minder data dan het versturen van grotere foto's. Hoe je het aanpast? Instellingen > Berichten > Afbeeldingen met lage kwaliteit.

Ben jij een echte iPhone-fan? Test hier je kennis!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren