Scholierenprotest Amerika 14 maart 2018

Hollywoodsterren steunen scholierenprotest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

‘Trots op jullie allemaal. Geef nooit op! Jullie zijn de verandering’, twitterde Miley Cyrus gisteren. Ook andere sterren steunen de protesten tegen wapengeweld in Amerika. 

Duizenden Amerikaanse scholieren verlieten gisterochtend de klas om op straat actie te voeren tegen vuurwapengeweld. Het was een maand na de schietpartij op een middelbare school in Florida, waarbij zeventien mensen doodgeschoten werden. De scholieren willen dat de wet voor vuurwapenbezit strenger wordt. Veel Hollywoodsterren zijn het daarmee eens en dat lieten ze weten op Twitter.

Trots

Miley Cyrus plaatste een foto van de protesterende scholieren en schreef dat ze achter iedere student stond.

Miley Ray Cyrus 1521109779

Ook Zendaya liet weten dat ze trots was:

Zendaya 1521110009

Hoop

'De jonge mensen van deze generatie geven me zoveel hoop', twitterde Chris Evans. 'Het is tijd dat de wapenwetten veranderen.'

Chris Evans 1521110255

Actrice Allison Janney plaatste een foto van scholieren die protesteerden voor het Witte Huis. 'Zo geïnspireerd door de jonge mensen hier vandaag', schreef ze.

Allison Janney 1521110290

Anderen lazen ook: Leeftijd wapenwetgeving voorlopig niet verhoogd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren