clown

Horrorclowns: drie vragen over deze engerds

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Het lijkt een matige horrorfilm: enge clowns die mensen laten schrikken. Toch gebeurt het echt. Daarom: drie vragen over deze griezels.

1. Waar komt het verschijnsel horrorclown vandaan?

Enge clowns komen voor in boeken, series en films, maar worden soms ook in het echt gezien. Het YouTube-kanaal DM Pranks plaatst sinds 2013 filmpjes waarin mensen doodsbang worden gemaakt door horrorclowns. Het is de vraag of die populaire pranks wel echt zijn of of ze in scène zijn gezet. Hoe dan ook, het kan wel mensen op een idee hebben gebracht dit zelf ook te gaan doen.

2. Wat doen die clowns dan?

Bij iemand in de tuin gaan staan en door het raam naar binnen gluren, wordt bijvoorbeeld gezegd. In New York meldde al eens een jongen van zestien dat een clown hem met een mes achterna had gezeten. En op een middelbare school in New Haven kwamen via social-media-accounts van clowns bedreigingen binnen. Afgelopen weekend nog zou een clown in Almere hebben rondgelopen met een mes op zak.

3. Wat moet je doen als je er één tegenkomt? 

De politie raadt aan om 112 te bellen. Ook roepen ze grappenmakers op om vooral niet als horrorclown de straat op te gaan.

Anderen lazen ook: Waarom het nooit wat wordt met clowns.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren