Pita Taufatofua

Hou ‘m in de gaten: langlaufer Pita Taufatofua

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Anderhalf jaar geleden deed Pita Taufatofua al eens mee aan de Olympische Spelen. Toen maakte hij als taekwondoka weinig indruk.

Het ontblote bovenlijf van Taufatofua maakte daarentegen wél indruk. Dit jaar doet hij weer mee aan de Olympische Spelen, maar dan als langlaufer!

Het land waar Taufatofua vandaan komt, Tonga, mag dan wel niet groot zijn, de sporter zelf is absoluut indrukwekkend. Dat ontdekte de wereld tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2016. Waar de meeste Olympiërs gehuld waren in een uiterst hip trainingspak, trad Taufatofua de arena binnen in een Tongaanse rok. Met zijn bovenlijf ingesmeerd met olie liep hij trots rond, met de vlag van Tonga in zijn hand. Op social media werd er uitzinnig op gereageerd.

Deadspin 1515674973

Revanche

Hoe veelbelovend Taufatofua er ook uit zag, zijn deelname liep uit op een grote teleurstelling: de taekwondoka verloor grandioos in de eerste ronde. Nu wil Taufatofua revanche. Niet met taekwondo, maar met langlaufen! Hij had het nog nooit gedaan, vertelde hij in een interview, maar het leek ‘m wel een uitdaging.

De afgelopen maanden heeft Taufatofua volop in Australië geoefend. Hij hoopt dit keer wél een medaille te halen. En zo niet? Dan is de kans groot dat-ie in 2020 gewoon weer meedoet, al weet hij vast zelf ook nog niet in welke sport.

Pita Taufatofua

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Video: bijzondere training Koen Verweij voor spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren