ANP

Howick en Lili moeten toch weg uit Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Slecht nieuws voor Howick (13) en Lili (12). Na maanden van onzekerheid heeft de Raad van State vrijdag bepaald dat ze weg moeten uit Nederland.

De tieners uit Amersfoort kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland, zij waren toen twee en drie jaar oud. Hun moeder probeerde jarenlang een verblijfsvergunning te krijgen maar zonder resultaat. Vorig jaar besloot de rechter dat het gevluchte gezin uitgezet mocht worden. Moeder Armina werd vorig jaar op het vliegtuig gezet naar Armenië, terwijl Howick en Lili bij vrienden zaten ondergedoken.

Wel of niet naar Armenië?

Nadat ze terecht waren, was steeds de vraag: moeten de kinderen hun moeder achterna of mogen ze in Nederland blijven? De staatssecretaris oordeelde eerder dat Howick en Lili naar Armenië moeten. Maar volgens hun advocaat en de Raad voor de Kinderbescherming is het daar niet veilig genoeg voor ze. De bestuursrechter oordeelde een paar weken geleden dat de asielaanvraag opnieuw moet worden bekeken.

Geen toekomst voor ons

'We hebben niks met Armenië, ik weet niet wat ik daar zou moeten doen', zei Howick eerder tegen het Jeugdjournaal. De tieners zijn nog nooit in het land geweest en spreken ook de taal niet echt. Lili: 'Daar is gewoon helemaal geen toekomst voor ons. We willen gewoon hier leven met onze moeder, zoals andere kinderen en mensen.' Ook Howick wil het allerliefst bij zijn moeder zijn. 'Als dat niet in Nederland is, dan moet het maar in Armenië.'

Asielkinderen Lily en Howick weer in rechtszaal: 'We worden gek van de onzekerheid' - RTL NIEUWS

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom moeten Howick en Lili Nederland uit?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten