jong oranje wk-ticket

Hup Holland Hup: Jong Oranje mag naar WK

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Het gaat goed met het Nederlands voetbalelftal voor spelers jonger dan 17 jaar. Zondag wonnen ze de kwartfinale van het EK, waardoor ze nu naar de halve finale mogen. Later dit jaar spelen ze ook nog eens voor het WK.  

Oranje onder 17 speelde zondag tegen België, in het Ierse Bray. De wedstrijd begon wat moeilijk voor de jongens, omdat er een paar mooie kansen tussenzaten voor de Belgen. Maar al snel nam het Nederlandse team de leiding over. Dat zorgde voor twee doelpunten vóór de rust en nog eentje erna. 

En door!

Nu mag Oranje onder 17 door naar de halve finale. Die wedstrijd is donderdag, maar of dat tegen Hongarije of Spanje is, is nog niet bekend. Die twee landen moeten namelijk vanavond nog tegen elkaar spelen. Verder zijn ook Italië en Portugal nog in de running: de winnaar van dit duel moet in de halve finale spelen tegen Frankrijk.  

Ook naar het WK

Door de gewonnen wedstrijd tegen België hoort Nederland bij de vijf beste landen van dit EK. Daardoor is zeker dat ze naar het WK mogen voor jeugdteams onder de 17. Deze kampioenschappen worden later dit jaar gehouden in Brazilië. Het is even geleden dat Nederland mee mocht doen aan het WK onder 17: de laatste keer was in 2011. 

Anderen lazen ook: Wie is die Lucas Moura eigenlijk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren