Aldi Adilang

Indonesische jongen (19) dobbert wekenlang op zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Aldi (19) van het Indonesische eiland Sulawesi werd gered nadat hij in zijn eentje 49 dagen op zee had gedreven. De drijvende houten hut waarop hij werkte, was op drift geraakt. 

Aldi werkte op een zogenaamde rompong, een drijvende val waarmee vis wordt gevangen (foto). Het vaartuig dreef af nadat de kabel was geknapt waarmee het was bevestigd aan de zeebodem.

Vuurtje

Aldi overleefde volgens Indonesische media door vis te vangen en door zeewater uit zijn doorweekte kleren te drinken. Toen hij geen gas meer had, verbrandde hij houten onderdelen van zijn vlot waarmee hij een vuurtje stookte om op te koken.

Touw 

De jongen zag meer dan tien schepen voorbij gaan, voordat een vrachtschip eindelijk zijn radiosignaal oppikte en hem zag. Hij was toen al duizenden kilometers van huis, in de buurt van het eiland Guam. Het touw dat de bemanning van het schip naar hem gooide belandde in zee. Aldi besloot er achteraan te springen, maar omdat hij erg verzwakt was kon hij het touw in de hoge golven niet vasthouden. De bemanning van het schip viste hem uiteindelijk toch uit het water.

Omdat het schip onderweg was naar Japan, ging Aldi mee. Hij is inmiddels weer terug bij zijn familie in Manado.

Aldi Adilang
Aldi met het bewijs van de Japanse immigratiedienst waarmee hij terug kon naar Indonesië

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Primeur: Drone redt twee jonge zwemmers uit wilde zee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren