ANP

Instagram krijgt functies tegen online pesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Online pesten: niemand vindt het leuk, maar toch gebeurt het regelmatig. Daarom krijgt Instagram nieuwe anti-pestfuncties. Het zorgt ervoor dat pesters verplicht moeten nadenken voor ze comments plaatsen.

Wanneer je een onaardige opmerking wilt plaatsen, komt er een melding tevoorschijn. Instagram vraagt dan of je zeker weet dat je de reactie wil posten. Dankzij nieuwe technologieën, ook wel artificiële intelligentie genoemd, kan Instagram herkennen als er beledigende teksten worden geschreven. Dit doen ze door woorden en zinnen die vaak worden gemarkeerd als ‘ongepast’ te herkennen.

Restrict

Een andere nieuwe functie - Restrict - is speciaal bedoeld voor slachtoffers van online pesten. Dankzij deze functie kun je als gebruiker een ander profiel 'blokken', waardoor je de reacties van hem of haar niet meer ziet. En... al je volgers trouwens ook niet. De afzender van de vervelende comments merkt er niets van, sterker nog: hij of zij blijft alle eigen reacties wel zien. Ook kan degene achter het 'geblokte' profiel niet meer zien wanneer je online bent.

Nederland

De nieuwe functies zijn eerst alleen beschikbaar in Groot-Brittannië. Maar het plan is dat later ook de rest van de wereld het gaat gebruiken. Nederlandse Instagramgebruikers moeten dus nog even wachten.

Zo gaat de nieuwe functie eruit zien:

Instagram

Anderen lazen ook: 10 dingen die je (vast) nog niet wist over pesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren