Isa Zwart

Isa staat in finale van bijzonder songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Isa (17) uit Barger-Oosterveld staat zaterdag met haar Drentse liedje Mamme See in de finale van SUNS Europe, het Songfestival voor Minderheidstalen in Udine in Italië.

De finalisten van het bijzondere songfestival zingen in het Occitaans, Friulisch of Galicisch. Waarschijnlijk heb je nog nooit van die talen gehoord, en dat is precies de reden dat het festival wordt georganiseerd. De bedenkers willen meer aandacht voor kleine Europese streektalen.

Dromen

Isa zingt in het Drents en vertegenwoordigt het Nedersaksisch. Dialecten uit het noorden en oosten van Nederland en uit een deel van Duitsland vallen daaronder. Het liedje gaat over haar droom om muziek te maken. ‘Mijn moeder zei vaak: “Als je er elke avond over nadenkt voor je gaat slapen, komt je droom misschien wel uit.”’ Daarom noemde Isa het liedje: Mamme See (Mama zei).

Benieuwd naar het liedje? Die kun je hieronder beluisteren. In de 7Days van vrijdag 1 december lees je een uitgebreid interview met Isa. Ze vertelt waarom ze in het Drents is gaan zingen en wat ze van de wedstrijd verwacht.

Isa Zwart - Mamme See (Official music video)

De andere deelnemers van het songfestival

Tijdens het festival wordt ook gezongen in de volgende streektalen:

  • Welsch (Wales, Groot-Brittannië)
  • Bretons (Bretagne, West-Frankrijk)
  • Galicisch (Noordwest-Spanje)
  • Baskisch (rondom Frans-Spaanse kust)
  • Friulisch (Friuli, Noordoost-Italië)
  • Retro-Romaans (Zwitserse Alpen)
  • Occitaans (Zuid-Frankrijk)

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waylon opnieuw naar Eurovisie Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren