Foto: ANP

Israël wil dorp als bedankje naar Trump vernoemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ik woon in... het dorp Trump. Dat kunnen inwoners van Israël misschien binnenkort zeggen. De Israëlische premier Netanyahu wil een dorp naar de Amerikaanse president vernoemen om hem te bedanken.

Trump krijgt het bedankje omdat hij vorige maand een bijzondere uitspraak deed. Hij erkende de Golanhoogten als een onderdeel van Israël. Dit oorspronkelijk Syrische gebied werd in 1981 door Israël toegevoegd aan het land, maar werd internationaal nog niet erkend door andere landen. Dat de Amerikaanse president dat nu wel doet is voor premier Netanyahu speciaal.

Geëmotioneerd

Ook de bewoners van Israël zijn blij met de eventuele naamsvernoeming. 'Alle inwoners van Israël waren zeer geëmotioneerd toen Trump zijn historische beslissing aankondigde', zegt Netanyahu in een videoboodschap. Na de paasvakantie wil Netanyahu het voorstel voorleggen aan de regering.

De premier deed het voorstel in deze (Engelse) videoboodschap:

PM Netanyahu: "a new community on the Golan Heights named after President Trump"

Anderen lazen ook: Spaanse lookalike van Trump gaat viral.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren