israelische scholieren

Israëlische scholieren in isolatie na contact Zuid-Koreanen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bijna 200 Israëlische scholieren en docenten moeten twee weken thuis in quarantaine. Ze hebben contact gehad met Zuid-Koreaanse toeristen die later besmet bleken te zijn met het nieuwe coronavirus.

De toeristen zijn leden van de Zuid-Koreaanse Shincheonji-geloofsgemeenschap. Zij reisden begin februari dagenlang door Israël. Bij thuiskomst bleken achttien van hen het nieuwe coronavirus te hebben. Honderden besmetting in Zuid-Korea zijn honderden besmettingen gekoppeld aan die gelovige beweging.

180 leerlingen

Mensen die contact hebben gehad met deze groep worden door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid gevraagd om thuis in quarantaine te gaan. Het gaat onder meer om 180 leerlingen en 19 medewerkers van scholen. Volgens lokale media bezochten zij op hetzelfde moment dezelfde toeristische plekken als de Zuid-Koreanen.

Besmetting

Er is al zeker één Israëliër besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. De vrouw heeft geen contact gehad met de Zuid-Koreanen, maar had in quarantaine gezeten op het cruiseschip Diamond Princess.

Maatregelen

Israël heeft inmiddels maatregelen genomen. Er zijn bijvoorbeeld zaterdag passagiers geweigerd op een vlucht uit Zuid-Korea. Het land hoopt zo verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Anderen lazen ook: In de ban van corona: feiten en fabels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren