tim bergling

Jaar na overlijden nieuwe nummer 1-hit voor Avicii

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een jaar nadat de Zweedse dj en producer Avicii is overleden scoort-ie een nummer 1-hit: SOS. Het nummer dat twee weken geleden werd uitgebracht staat deze week bovenaan de Top 40, dat maakt de Stichting Nederlandse Top 40 vanmorgen bekend.

Tim Bergling, zoals Avicii officieel heette, scoorde al vaker nummer 1-hits. Grote kans dat je weleens op Wake Me Up en Hey Brother hebt staan dansen. Hij is echter niet de eerste artiest die na zijn overlijden de eerste plaats in de Top 40 bereikt. André Hazes, 2Pac, Jackie Wilson, Sam Cooke en Herman Brood gingen hem voor. Het enige verschil met Aviici is dat zij geen nummer 1-hit wisten te scoren toen zij nog leefden.

'Kun je me horen?'

In de tekst van het nieuwe nummer – dat werd ingezongen door Aloe Blacc – hoor je dat toen hij het nummer schreef het al niet goed met hem ging. In zijn nummer lijkt hij hulp te vragen. Zo hoor je bijvoorbeeld: ‘Kun je me horen? SOS… Kun je helpen mijn geest tot rust te brengen?’.

Rust vinden

Al voor zijn dood was bekend dat de dj psychische problemen had. De dj, die 28 jaar werd, worstelde met zijn roem en de druk die dat leven met zich meebracht. Volgens zijn familie kon Bergling ‘niet langer verder’ en ‘wilde hij rust vinden’.

Tim Bergling Foundation

De opbrengsten van de single én het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, die is opgericht na Berglings dood. Deze stichting zet zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten.

Hieronder kun je het nummer beluisteren en bekijken. 

Avicii - SOS (Fan Memories Video) ft. Aloe Blacc

Anderen lazen ook: Rouwen om een overleden dierbare, hoe doe je dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren