Jackie Hendrix

Jackie Hendrix: 'De modellenwereld is heel hard'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Meer curves en minder ongezonde en te dunne modellen. Nederlandse modellenbureaus maakten ruim anderhalf jaar geleden afspraken over de gezondheid van hun modellen. Maar uit onderzoek blijkt nu dat de meesten nog steeds veel te dun zijn. ‘De modellenwereld is heel hard', vertelt model Jackie Hendrix.

Nederlandse modellenbureaus, modebladen en bedrijven ondertekenden anderhalf jaar geleden het zogenaamde Models Health Pledge waarin ze afspraken dat de gezondheid van modellen voorop staat. Dat klinkt allemaal mooi, maar in praktijk komt er niet veel van al die beloftes terecht, blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Via de sites van modellenbureaus werden heup- en taillematen van meer dan duizend modellen verzameld. De uitslag? Een gemiddelde heupomvang van negentig en een taillemaat van zestig centimeter. Dat terwijl het Voedingscentrum vrouwen met een taille van 68 centimeter afraadt om af te vallen.

Onzeker

‘Het klopt zeker dat veel modellen te dun zijn’, zegt model Jackie Hendrix (23) (bekend van het achtste seizoen van Holland’s Next Topmodel). ‘De modellenwereld is heel hard. Veel meiden worden onzeker van elke keer die keuring van hun lichaam. Sta je niet stevig in je schoenen dan kun je echt onder die druk bezwijken. Daarnaast is het modellenbestaan erg hectisch met veel reizen en onregelmatige werktijden. Zelf zit ik er af en toe ook echt even doorheen. Ik merk dan dat ik m’n rust moet pakken en mijn voeding in de gaten moet houden. Niemand heeft er wat aan als je op je laatste energie werkt.’

Streng dieet

Zelf volgde Jackie jaren geleden ook een streng dieet om aan de perfecte maten te voldoen. ‘Ik was vijftien toen ik mijn eerste betaalde klus kreeg. Ik had alle goede maten, maar werd er doodongelukkig van. Toen besefte ik: dit houd ik niet vol. Nu let ik doordeweeks wel op mijn eten maar in het weekeind niet. Ik weet nu dat mijn lichaam er niet op gebouwd is om dunner te zijn. Gelukkig is er ook voor maatje 36 genoeg werk.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe ga je als minderjarig model om met fotoshoots?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren