japanse girlband

Japanse girlband zingt over bitcoin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Cryptocurrencies zijn booming. Ze zijn zelfs zo populair dat een Japanse meidengroep zingt over bitcoins en ethereums.

De meidengroep uit Japan heet de Virtual Currency Girls en bestaat uit acht meiden. Allemaal 'vertegenwoordigen' ze een in Japan populaire cryptocurrency. Zo staat Naruse Rara voor bitcoin cash, Hinano Shirahama voor de bitcoin, Suzuka Minami is neo, Kanako Matsuzawa geldt als cardano, Koharu Kamikawa is nem, Hinata Kozuki is ripple, Ami Amo is ether en Momo Aisu is monacoin.

Voorlichting

In hun liedjes leggen ze vooral uit hoe de cryptocurrencies nou precies werken. Via entertainment wil de girlband het idee promoten dat virtuele valuta er niet alleen zijn voor speculatie, maar dat het een technologie is die de toekomst gaat vormen. Dat vertelt de 18-jarige aanvoerster van de groep, Rara Naruse, aan een Singaporese dagblad.

Miljoenenindustrie

Virtual Currency Girls valt onder de Cinderella Academy. Die organisatie scout niet alleen jongens en meiden op om een idool te worden. Ze worden ook speciaal opgeleid. Ze trainen de idolen in spe hoe ze moeten zingen, maar ook hoe ze moeten optreden in theaters en zich moeten gedragen in commercials. En dat doen ze al tientallen jaren met succes. Deze tak van showbizz is in Japan en Zuid-Korea inmiddels uitgegroeid tot een heuse miljoenenindustrie.

仮想通貨少女 公式ツイッター 1515775021

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat is die bitcoin toch? 7 vragen en antwoorden

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren