Rechtbanktekening - ANP

Jarenlange celstraf voor man die Hümeyra (16) doodde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bekir E. krijgt een gevangenisstraf van veertien jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra (16) vorig jaar. Dat heeft de rechter vrijdagochtend bekendgemaakt.

Hij wordt veroordeeld voor doodslag en verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging wegens moord, omdat E. Hümeyra met voorbedachten rade zou hebben gedood. Daar gaat de rechtbank in Rotterdam dus niet in mee. Er is te weinig bewijs en daarom wordt er uitgegaan van een impulsieve daad.

Zeven kogels

Het drama speelde zich vorig jaar, op 18 december, af bij het Designercollege in Rotterdam. Hümeyra werd na een achtervolging door E. (toen 31), haar ex-vriend, in de fietsenstalling doodgeschoten. Op nog geen meter afstand vuurde hij zeven kogels op haar af. De gruwelijke actie is gefilmd door bewakingscamera's. Ook een medescholier heeft het zien gebeuren.

Schreeuwen

Familie en vrienden van Hümeyra reageerden woedend op de veroordeling voor doodslag in plaats van moord. Na de uitspraak bonkten ze hard op de ramen van de publieke tribune, boven de rechtszaal. Ook werd er gehuild en geschreeuwd. Volgens de advocaat hadden nabestaanden wel rekening gehouden met een lagere straf dan was geëist, maar het gaat er bij de familie - gezien de doodsbedreigingen van E. - niet in dat er te weinig bewijs zou zijn voor een vooropgezet plan.

Anderen lazen ook: Dader Hümeyra zegt spijt te hebben.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren