Barron Trump
Dossier verkiezingen VS

Je zal het maar zijn: de zoon van Donald Trump

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Jij dacht dat Donald Trump een bijzonder figuur was? Dan heb je zijn jongste zoon Barron nog niet ontmoet. Hij is pas tien, maar leidt nu al het leven van een luxe zakenmannetje. Wie is hij?

Verkiezingsnacht, 03.00 uur. Terwijl Donald Trump triomfantelijk zijn overwinningsspeech houdt, dommelt zijn jongste zoon Barron achter hem langzaam in. Heel de wereld leeft met de Trump-telg mee: #MakeAmericaSleepAgain was de slogan. Tsja, het leven als presidentszoon valt niet altijd mee.

Barron Trump had het moeilijk om drie uur 's nachts. Beeld: Twitter / @donkey__17

​Little Donald

De tienjarige Barron is de zoon van Donald en Melania Trump. Dankzij de twee mislukte eerdere huwelijken van zijn vader heeft-ie vier oudere halfbroers en -zussen. Zeker is dat Barron het oogappeltje van zijn vader is. Niet voor niets schijnt hij binnen de familie 'Little Donald' genoemd te worden. 

Met een beroemde én beruchte zakenman als vader leidt Barron niet bepaald een doorsneeleventje, ook al vindt Melania van wel. Zo woont hij met zijn ouders in de Trump Tower in hartje New York. Niet in een lullig kamertje: Barron heeft een hele verdieping voor zichzelf.

Golfen

De hobby's die Barron erop nahoudt zijn niet typisch voor een tienjarige. Oké, hij houdt van Playmobil, maar verder houdt hij van luxe dineren en speelt-ie graag golf. Het liefst met zijn vader, op een van de zeventien golfbanen die pa Trump wereldwijd bezit. 

Een gewone trui, daar moet je bij Barron niet mee aankomen. Hij draagt alleen maar maatpakken of, in een gekke bui, een polo. Om zijn huid te verzorgen smeert hij zich in met bodycrème gemaakt van kaviaar. Een duur grapje, want één potje kost al snel vijfhonderd euro. Maar ach: daar liggen de Trumps niet wakker van.

​Slaap, Barron, slaap...

De jonge Barron zou maar wat graag in de voetsporen van zijn vader willen treden. Al op vijfjarige leeftijd gaf hij aan ook zakenman te willen worden. Het enige probleem: in tegenstelling tot zijn vader, die met vier uur slaap de dag doorkomt, houdt Barron wel érg veel van slapen. Nu nog in zijn luxe appartement in de Trump Tower en binnenkort vast in zijn suite in het Witte Huis.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren