Jiami is Jongere van het Jaar 2014

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Alle genomineerden blonken uit in hun eigen talent. De één kan supergoed vioolspelen, de ander zwemt sneller dan wie dan ook. Maar uiteindelijk kan er maar één zich dé 7Days Jongere van het Jaar 2014 noemen en dat is… blogger Jiami Jongejan (15)! De hele prijsuitreiking in club Bitterzoet is hier terug te zien.

Jiami startte tweeënhalf jaar geleden haar website Lifesplash.nl over mode, beauty, lifestyle en haar dagelijkse leven. Binnen no-time wist ze een schare aan trouwe fans te verzamelen en haar website wordt maandelijks door tienduizenden mensen bezocht.

5200 stemmen
Ruim 5200 jongeren brachten hun stem uit tijdens de vijfde 7Days Jongere van het Jaar-verkiezing. 43% daarvan ging naar Jiami en dat maakt deze jongste genomineerde de terechte winnaar. 'Wauw, bizar! Ik had dit absoluut niet verwacht en er van tevoren ook maar niet teveel over na durven denken. En dan hoor je ineens je naam… Heel erg bedankt!'

Sophie Milzink (17) werd tweede in de verkiezing. Haar YouTube-kanaal verdrievoudigde in 2014 tot meer dan 71.000 volgers. Op de derde plek eindigde zwemster Maaike de Waard (18), die deze zomer goud won op de Jeugd Olympische Spelen in China.

Cinemates maken de Jongere van het Jaar 2014 bekend

Andere genomineerden
 De overige genomineerden waren Jesse van Doren (18), die bedrijven helpt innoveren, Saief Moeridjan (17), die als islamitische homo in het KRO-programma Uit de Kast verscheen en andere gelovige homo’s wil inspireren, Svenja Staats (18), die viool speelde voor 58 wereldleiders tijdens de Nucleair Security Summit en Solomonica de Winter (17), wier debuutroman al in Duitsland én Nederland verscheen.

De uitreiking
 Jiami ontving haar prijs vrijdagavond uit handen van Kelvin Boerma (18) en Peter de Harder (20), die er vorig jaar als YouTube-duo Cinemates met de titel vandoor gingen. De award werd uitgereikt in Bitterzoet in Amsterdam, waarna de band Zomaer en dj Erik Arbores (17, in 2011 genomineerd) een optreden verzorgden.

Bekijk ook de reportage die onze Scholieren.com-vloggers Jorn (15) en Diederick (16) maakten:

Jiami Jongejan is Jongere van het Jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren