aed diefstal

Jongen (16) veroordeeld voor stelen zes AED’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een zestienjarige jongen is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en 120 uur taakstraf. De reden? Hij stal vorig jaar zes hartmassage-apparaten en pleegde een aantal straatroven.

De medeverdachte, vijftien jaar oud, is veroordeeld tot tachtig uur taakstraf. Omdat het om levensreddende apparaten gaat, rekent de rechtbank het de zestienjarige jongen zwaar aan. De apparaten werden gevonden in de kelderbox van de woning van de jongen.

Willekeurig

Tijdens de straatroven in Utrecht september vorig jaar trokken de jongens 's nachts twee willekeurige voorbijgangers aan hun tas, en stalen een snoepreep uit één van de tassen. Van het andere slachtoffer namen de twee de tas mee.

Verplichte behandeling

De rechter is van mening dat de jongens zich lieten leiden door hun impulsen. De daders zelf verklaarden dat zij 'slechts lol of chaos wilde trappen', maar gaven wel toe de misdrijven gepleegd te hebben. Uit deskundig onderzoek blijkt dat de twee een stoornis hebben. Wat voor stoornis precies is (nog) niet bekend. Mede daarom heeft de rechtbank bepaald dat ze naast hun straf een verplichte behandeling moeten ondergaan.

Anderen lazen ook: Scholier steelt voor 150.000 euro museumstukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren