Gorinchem

Jongens aangehouden voor mishandeling Gorinchem

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De politie heeft vandaag drie jongens aangehouden voor mishandeling van een andere jongen in Gorinchem. Het gaat om twee jongens van 15 en één van 14 jaar.

Vorige week verscheen op social media een video waarin een jongen door een groep wordt geslagen en geschopt. Het slachtoffer deed daarna aangifte bij de politie. 

Aangifte

In dezelfde week volgden nog vier andere aangiftes die waarschijnlijk te maken hebben met dezelfde groep daders. Ook van deze mishandelingen verschenen beelden online. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud. 

Offline

Trouw schrijft dat de gefilmde beelden voor veel afschuw en verontwaardiging zorgden, in en buiten Gorinchem. De politie riep op om de beelden zo veel mogelijk offline te halen en ze niet meer door te sturen. Het delen van de video’s zou voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn.Gemeente Gorinchem liet na de vechtpartijen extra beveiligers (zie foto hierboven) door de stad lopen.

Vanochtend werden drie verdachten, twee jongens van 15 en één van 14 jaar, aangehouden op het politiebureau. Daar hadden zij zich gemeld.

Anderen lazen ook: Waarom worden gevechten gefilmd?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren