emre hoogduijn
Jongere van het Jaar

Jongere van het Jaar 2019 is... Emre Hoogduijn (18)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Emre Hoogduijn (18) is zondagmiddag uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2019. Hij kreeg de prijs uit handen van acteur Bilal Wahib.

Emre versloeg andere genomineerden sprintster N'ketia Seedo, activiste Ambrien Moeniralam, klimaatstaker Stijn Warmenhoven, TikTokker Sara Dol, acteur Shahine El-Hamus en rapper Stien den Hollander. 'Ik vond de nominatie al een hele eer, maar om nu ook echt te winnen... dat stijgt boven alles uit', reageerde de winnaar. 'En ik wil zeggen dat ook alle andere genomineerden deze prijs verdienen. Samen bouwen we aan een toekomst. Als ik zo naar ze kijk, dan wordt dat een mooie toekomst.'

Pakjesavond

Emre Hoogduijn (18) helpt niet-westerse jongeren met hun coming-out. Op pakjesavond 2017 vertelde Emre aan zijn familie dat hij op jongens valt. Vóór die tijd had hij het niet aan zichzelf willen toegeven. Het idee dat het eigenlijk niet kon, vanwege zijn deels Turkse komaf, zat te diep. Maar als Emre eerder een (niet-westers) voorbeeld had gehad, was hij misschien al veel eerder uit de kast gekomen. Daarom helpt hij nu andere jonge LHBTI+’ers. Via social media kunnen ze met hem in gesprek gaan.

Jongere van het Jaar

De 7Days Jongere van het Jaar-verkiezing werd voor de tiende keer gehouden. Eerder wonnen danseres Chantal de Boer, rolstoelschemer Elke van Achterberg, Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook dj's Martin Garrix en Julian Jordan waren ooit genomineerd.

In 7Days van vrijdag 6 december lees je een uitgebreid interview met Emre.

 Meer lezen over de Jongere van het Jaar-verkiezing? Dat kan hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren