Dossier vluchtelingen

Jongeren positiever over vluchtelingen dan volwassenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Een grote stroom vluchtelingen uit oorlogsgebieden bereikte dit jaar ons land. De discussie over de toelating van vluchtelingen laaide flink op. EenVandaag onderzocht of jongeren (12-24 jaar) vinden dat vluchtelingen welkom zijn in Nederland. En zo ja, hoeveel mogen er dan komen? Zeven statistieken.

50.000
vluchtelingen zijn dit jaar te voet, per boot of via mensensmokkelaars aangekomen in ons land.

8 op de 10
Zo veel ondervraagde jongeren vinden dat asielzoekers uit oorlogsgebieden naar Nederland mogen komen. Dat zijn er meer dan volwassenen met zo'n mening (56%). De jongeren zijn wel verdeeld over het aantal vluchtelingen dat ons land zou moeten toelaten:

5%
van de jongeren vinden dat vluchtelingen (bijna) nooit toegelaten moeten worden in Nederland en dat de grens beter gesloten kan worden.

17%
van de jongeren vinden dat er volgend jaar 0 tot 10.000 vluchtelingen in Nederland mogen komen, terwijl...

10%
van de deelnemers aan de enquête vinden dat er in 2016 meer dan 60.000 vluchtelingen moeten worden opgevangen. Meer dan in 2015 dus.

61%
van de ondervraagde jongeren denken dat de Nederlandse maatschappij zal veranderen door de vluchtelingen die hier komen wonen.

44%
van de jongeren denken dat die invloeden vooral neutraal zullen zijn: niet per se goed of slecht dus. Hoogopgeleide mensen, die enorm gemotiveerd zijn om hier te leren en te werken, vinden ze een voordeel, net als de andere culturen die de Nederlandse cultuur kunnen verbreden. Wel zijn jongeren bezorgd over lastige integratie en cultuurverschillen. Ook zijn ze soms bang dat de vluchtelingendiscussie nóg heftiger wordt. 

EenVandaag liet 1165 jongeren tussen 12 en 24 jaar een vragenlijst invullen over dit onderwerp.

Hoe zit het ook alweer met die vluchtelingencrisis? In ons dossier vluchtelingen leggen we de belangrijkste zaken helder aan je uit. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten