Jongeren slopen dierenpark Emmen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Afgerukte wasbakken, leeggespoten brandblussers, ingegooide ruiten... In het leegstaande Dierenpark Emmen hebben jongeren flink huisgehouden. De schade loopt in de tonnen.

'Velen van ons zijn er groot mee geworden en hebben er nog veel goede herinneringen aan. Ons eigen dierenpark aan de Hoofdstraat te Emmen', schrijft de politie Zuidoost-Drenthe op haar Facebookpagina. 'Kennelijk hebben we niet allemaal op onze kinderen overgebracht wat deze herinneringen voor ons betekenen, want afgelopen dagen zijn er veel vernielingen aangebracht in de oude dierentuin.' Ook plaatst de politie er foto's bij: 

Behalve het slopen van wasbakken hebben de vandalen ook tafels uit de grond getrokken:

En moesten veel ruiten het ontgelden. 'Werkelijk geen enkel verblijf of gebouw op het park is onaangeroerd gebleven’, volgens de agenten. 

Een paar maanden geleden verhuisden alle dieren uit Emmen en kreeg het park voor een deel een nieuwe bestemming. Een kunstenaar zou er zijn intrek nemen. De kunstwerken die hij al had overgebracht, zijn ook geruïneerd. 

De politie roept getuigen op zich te melden. De schade loopt in de tonnen, meldt RTV Drenthe. Zelfs het dikke veiligheidsglas bij het vroegere berenverblijf is totaal gesloopt. 

Tientallen tips
De afgelopen dagen kwamen al tientallen tips, filmpjes en foto’s binnen bij de politie. Ook zijn er al jongeren langsgeweest met hun ouders om een verklaring af te leggen. En dook er een filmpje van de mogelijke vandalen op. 

Video mogelijke daders vernieling dierentuin Emmen

De politie is druk bezig met het onderzoek maar verwacht dat het nog even duurt voor ze 'alles op een rijtje heeft'. Intussen komt er 's nachts extra beveiliging in het park. 

Meer vandalisme
Ook in Geetruidenberg hebben jonge vandalen de afgelopen tijd toegeslagen, onder andere met eieren en vuur(werkbommen). Filmpjes van hun acties zetten ze op het Instagram-account Strijders.0162. Dat account is inmiddels verwijderd maar de filmpjes zijn nog te zien op de website van BN DeStem

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren