Jongeren: Timmermans de beste politicus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim
Einder

Minister Frans Timmermans was volgens jongeren dit jaar de beste politicus in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing van het EenVandaag Jongerenpanel. Ruim 1200 jongeren brachten hun stem uit: 1 op de 3 koos voor de minister van Buitenlandse Zaken.

Nou ja, minister... dat is Timmermans inmiddels niet meer. Sinds dit najaar werkt-ie voor de EU. Maar dat kon de jongeren weinig deren. 'Hij komt heel gedegen over, zegt geen dingen die hij niet kan waarmaken en hij lijkt ook echt uit zijn hart te praten', vindt een van de stemmers. Een ander vindt dat Timmermans 'Europa eindelijk weer eens positief op de kaart heeft gezet'.

Talenknobbel
De politicus van het jaar-award is ook te danken aan zijn reusachtige talenknobbel. De politicus spreekt maar liefst zeven talen, waaronder Russisch en Italiaans. Perfect wanneer je, als buitenlandminister, graag de banden met een ander land wil aanhalen.

De winnaar van vorig jaar, D66-politicus Alexander Pechtold, kwam er in 2014 een beetje bekaaid vanaf: hij kreeg 'slechts' 9 procent van de stemmen. Alsnog goed voor een keurige tweede plaats. PVV-leider Geert Wilders werd derde (8 procent).

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren