7Days Jongere van het Jaar 2015
Jongere van het Jaar

Jongeren van het Jaar 2015 zijn.. Joy en Christine!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

YouTube-vlogger Joy (13, rechts op de foto) is vrijdagavond in de Amsterdamse Escape uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2015! Zij won de publieksprijs vanwege haar enorm populaire YouTube-kanaal BeautyNezz. En er was nog een winnaar: Christine Moene (17) kreeg de juryprijs vanwege haar gouden medaille op de Internationale Biologie Olympiade.

Joy kreeg de prijs uit handen van Jiami Jongejan (16), die de titel vorig jaar won vanwege haar eveneens populaire blog Jiami.nl. Afgelopen weken bracht een recordaantal stemmers, ruim 10.600 jongeren, zijn stem uit tijdens onze jaarlijkse verkiezing. 

Dit jaar werd de juryprijs voor het eerst uitgereikt. Biologie-koningin Christina was afgelopen zomer op de Internationale Biologie Olympiade niet alleen de beste Nederlander, maar ook het beste meisje ter wereld. Nederland had twintig jaar moeten wachten op zo’n gouden plak.

Wordt Joy 7Days Jongere van het Jaar 2015?

Unaniem voor Christine
De jury bestond uit 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman, acteur en 7Days-columnist Nils Verkooijen en oud-winnaar en filmmaker Hidde van Koningsveld. De jury bekeek onder meer hoe uniek de prestaties van de jongeren zijn en wat de maatschappelijke relevantie ervan is.

‘Het was een close call, maar we kozen grappig genoeg unaniem voor Christine’, aldus hoofdredacteur Lotte. ‘Het feit dat ze op de Olympiade als beste meisje van de wereld uit de bus kwam, is nogal bijzonder. En zoals Hidde het mooi formuleerde: Christine kan een inspiratie zijn voor andere jongeren door met iets ogenschijnlijk ‘sufs’ als biologie zo’n gave prijs te winnen.’

Wordt Christine 7Days Jongere van het Jaar 2015?

Genomineerden
De overige genomineerden van 2015 waren topschaakster Anna-Maja Kazarian (15), acteur Joes Brauers (16), filmmaker Jesse Bleekemolen (18), paralympisch snowboarder Chris Vos (17) en singer-songwriter Ruben Annink (17).

Uitreiking 
De awards werden vrijdagavond uitgereikt in club Escape in Amsterdam, met optredens van Ruben Annink, zangeres Dee en dj Nigel Lakefield (16). 

Foto's: Marco Okhuizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren