Zwaailicht

Jongeren zwaargewond bij auto-ongeluk in België

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de Belgische plaats Oostende is een groep jongeren zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Eén meisje zou er erg slecht aan toe zijn.

Het ongeluk gebeurde toen de 18-jarige bestuurder een alcoholcontrole probeerde te ontwijken. De politie ging achter de auto aan, waarna de crash volgde. 'Het voertuig knalde met 160 kilometer per uur tegen een wand. Daarbij raakte de wagen een gasleiding en ontstond er een lek', vertelde de burgemeester van Oostende volgens het AD.

Vier liftsters

In de auto zaten zeven personen: de automobilist, twee passagiers en vier liftsters (14 en 15 jaar) die de laatste tram hadden gemist. Zij zaten bij elkaar op schoot op de achterbank. Vlak voor het ongeluk waren twee van de liftsters uitgestapt. De auto reed daarna met twee open achterdeuren verder.

Op de vlucht

Na het ongeluk sloeg de bestuurder op de vlucht. De andere vier jongeren raakten gewond en zijn door de brandweer uit de auto gehaald. 'Ze waren bij bewustzijn, maar liepen botbreuken op. Ze zijn allevier naar het ziekenhuis overgebracht', zegt Philip Recour van de brandweer. Eén meisje zou nog op de intensive care liggen.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Meisje (13) overlijdt door autocrash in Frankrijk of Ongeluk op Sint Maarten door opstijgend vliegtuig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren