jos brech opgepakt

Jos B. aangehouden in Spanje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Jos B., de man die gezocht werd voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

B. werd zondagmiddag opgepakt in Spanje, nadat hij werd opgespoord dankzij een tip van een Nederlandse getuige. Deze getuige had hem herkend door de vele foto's die afgelopen week werden verspreid. 

Uitlevering

De man werd ongeveer 50 kilometer van de Spaanse stad Barcelona opgepakt door de Spaanse politie. Hij zou nog niets gezegd hebben over zijn betrokkenheid. Hoe snel hij aan Nederland kan worden uitgeleverd, hangt ervan af of hij meewerkt of niet. De Spaanse politie heeft een video van de arrestatie gedeeld via Twitter:

Policía Nacional 1535361091

Opgegeven als vermist

De zoektocht naar B. werd afgelopen woensdag bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Zijn naam stond in het dossier-Verstappen omdat ooit was gehoord als passant. De politie begon een paar maanden geleden met een groot DNA-onderzoek. Duizenden mannen werden opgeroepen om een beetje mondslijm af te geven. De 55-jarige man negeerde het verzoek, waardoor hij juist opviel. Het onderzoeksteam kreeg zijn DNA via zijn spullen, ook werd DNA afgenomen van zijn familieleden.

Bedankt

Via Twitter bedankt de politie iedereen die heeft meegeholpen bij de zoektocht: 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Speuren naar Jos B.: al 200 tips in moordzaak Nicky Verstappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren