Jos B.: 'Ik weet van niks, ik heb het niet gedaan'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd, die ontuchtige handelingen met hem heeft gepleegd en ik ben niet de persoon die hem van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan.' Verdachte Jos B. ontkende vanmorgen dat hij iets met de moord op Nicky te maken heeft. 

In de rechtbank van Maastricht begon deze week de zaak tegen Jos B. Hij wordt ervan verdacht dat hij twintig jaar geleden Nicky Verstappen (toen 11) heeft vermoord. Maar hij ontkent tot nu toe dat hij er iets mee te maken heeft. Zijn advocaat vroeg de rechtbank zelfs om hem zo snel mogelijk vrij te laten. De kans dat de rechter dat besluit is klein.

Jos B. heeft komende tijd namelijk wel iets uit te leggen aan de rechter. Sporen van hem, zoals speeksel, haren en huid, werden gevonden op de kleren van Nicky. Maar dat die sporen gevonden zijn, wil nog niet zeggen dat Jos B. hem ook echt heeft vermoord. De familie van Nicky hoopt de komende tijd te horen wat er precies is gebeurd. Zelfs als dat heel naar is.

Lang onderzoek

Nicky Verstappen werd in augustus 1998 dood gevonden tijdens een zomerkamp. Twintig jaar lang heeft de politie gezocht naar de dader. Afgelopen zomer werd Jos B. in Spanje gearresteerd. De advocaten en rechters gaan deze week alle feiten op een rijtje zetten en een plan maken voor de volgende rechtbank-bijeenkomsten.

In het Utrechtse Pieter Baancentrum wordt Jos B. vanaf maart door psychiaters onderzocht. Dat onderzoek duurt waarschijnlijk nog tot volgende zomer. Pas daarna, dus ergens in de herfst van 2019, kan de rechter een uitspraak doen.

Nicky Verstappen in 1998

Anderen lazen ook: Jos B. voor de rechter. Wat gebeurt er nu?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren