Jos B.

Jos B. voor de rechter, wat gebeurt er nu?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Jos B., de man die wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen, wordt vandaag gehoord door de rechter-commissaris. Wat gaat er nu gebeuren met de man die jarenlang werd gezocht?

Het vliegtuig dat Jos B. vanuit Spanje oppikte landde donderdagmiddag in Nederland. Binnen 24 uur komt de zaak voor de rechter. De komende twee weken brengt B. door in een gevangenis in een onbekende plaats. Na deze twee weken bepaalt de rechter of er voldoende reden is om hem langer vast te houden. Als dat zo is kan het zo zijn dat de verdachte voor maximaal negentig dagen de gevangenis in moet.

Daarna komt hij wéér voor de rechter en wordt er nog een keer gekeken naar zijn straf.

Herkend op foto's

Jos B. werd eind augustus opgepakt in Spanje. Een Nederlandse toerist had hem herkend op foto’s en de politie gewaarschuwd. B. woonde maanden in een tent en in een opvangtehuis voor dakloze mensen. Hij wordt verdacht van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen twintig jaar geleden op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Jos B. aangehouden in Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren