Justin Bieber: Superidool met depressie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Al de helft van zijn leven is hij wereldberoemd, maar succes maakt niet per se gelukkig. Justin Bieber is in behandeling voor depressies, zo liet hij zijn fans weten. Eerst wil hij zich beter voelen, dan pas komt er weer een nieuw album. 

Justin Bieber wordt in 1994 geboren in Canada. Zijn komst is niet gepland. Zijn moeder Patricia is ook nog maar zeventien jaar oud en voedt hem samen met haar moeder en stiefvader op. Al jong blijkt Bieber heel muzikaal. Hij leert piano, drums en trompet spelen en begint ook met zingen. Als hij twaalf is, doet hij mee aan een lokale talentenjacht.

Hij zingt het liedje So Sick van Ne-Yo, waarmee hij tweede wordt. Zijn moeder filmt het optreden en plaatst het op YouTube. Het filmpje wordt aangeklikt door een medewerker van platenlabel So So Def. Hij is onder de indruk van de dan dertienjarige zanger en belt zijn moeder. Al snel tekent Bieber zijn eerste platencontract en brengt hij zijn debuutalbum My World uit. Het wordt een enorm succes en hij groeit razendsnel uit tot superidool.

Knipperlichtrelatie

Zijn megasucces zorgt er ook voor dat zijn privéleven steeds meer aandacht krijgt. Alle details van zijn langdurige knipperlichtrelatie met Selena Gomez worden breed uitgemeten. Als de twee in 2018 uit elkaar gaan, is dat wereldnieuws.

Ook op andere manieren haalt hij het nieuws. Begin 2014 krijgt hij een werkstraf omdat hij eieren naar het huis van zijn buurman had gegooid. Hij moet van de rechter in therapie om zijn woede te leren beheersen. Kort daarna wordt hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs blijkt ook verlopen.

Grote hits

Muzikaal gaat het hem intussen wel voor de wind. Hij scoort grote hits, vaak samen met anderen. Met DJ Snake (Let Me Love You), Skrillex en Diplo (Where Are ü Now), DJ Khaled (No Brainer) en Luis Fonsi en Daddy Yankee ( Despacito).

Inmiddels lijkt hij privé zijn leven wat gebeterd te hebben. In 2014 laat hij zich dopen. Om zijn geloof kracht bij te zetten, laat hij ook een paar tatoeages met Bijbelse figuren zetten. Vorig jaar vond hij ook opnieuw geluk in de liefde bij het 21-jarige model Hailey Baldwin. Afgelopen september trouwden ze, maar een groot huwelijksfeest is tot nader orde uitgesteld.

Hoewel Justin in zowel de liefde als in zijn carrière weinig te klagen heeft, gaat het toch niet zo goed met hem. Twee weken geleden slaakte hij een noodkreet op Instagram. ‘Ik ben behoorlijk aan het worstelen met mezelf. Ik heb helemaal geen grip meer op mijn leven en voel me raar. Ik wilde jullie vragen om voor me te bidden.’

Hij zou worden behandeld voor depressies en hij heeft een zuurstoftank gekocht waarmee hij zijn conditie hoopt te verbeteren. Zo’n cabine wordt door meer beroemdheden gebruikt. Ook Michael Jackson zweerde er bij, maar of dat nou de beste aanbeveling is…

Wist je dat…

… zijn fans zich zelf nog altijd Beliebers noemen
… hij in interviews vertelt hij dat hij niet gelooft in seks zonder liefde
… zijn lievelingseten spaghetti bolognese is

Anderen lazen ook: De tranen van Justin Bieber.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren