anp

Kat Karl Lagerfeld krijgt eigen kledinglijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Meet Choupette Lagerfeld, een superverwende kat mét gevoel voor mode. De kat van de pas overleden ontwerper Karl Lagerfeld lanceert binnenkort haar eigen merk genaamd #RIPDaddy.

De kledinglijn zal een speciaal eerbetoon zijn aan haar overleden baasje Lagerfeld. De ontwerper van modemerken als Chanel en Fendi overleed afgelopen februari op 85-jarige leeftijd. Daarom komt op alle kledingstukken van #RIPDaddy een afbeelding van een rouwende Choupette. Naast kleding zullen ook bekers en telefoonhoesjes met de kat erop worden gemaakt.

Asiel

De opbrengsten van de collectie gaan naar een asiel in de Amerikaanse staat Californië. ‘Deze lijn is belangrijk, omdat er op deze manier iets teruggedaan kan worden voor dieren die wellicht minder fortuinlijk zijn dan Choupette', schrijft Ashley Tschudin, de beheerder van de Instagram van Choupette.

Erfenis

De ontwerper en zijn kat hadden een speciale band. Vorig jaar zei Lagerfeld nog dat de kat na zijn overlijden een deel van zijn enorme erfenis zou krijgen. Daarmee zou Choupette de rijkste kat ter wereld worden. Het is niet duidelijk of Choupette dit geld uiteindelijk heeft ontvangen.

De kledinglijn is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Anderen lazen ook: 6 dingen die je nog niet wist over Karl Lagerfeld. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren