leonardo dicaprio en kate winslet

Kate en Leonardo redden leven van Gemma (28)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Je leven te danken hebben aan Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Het overkwam Gemma (28) uit Engeland.

Gemma Nuttall was zwanger van haar eerste kindje toen bleek dat ze een agressieve vorm van eierstokkanker had. Ze weigerde een medische behandeling, omdat de baby dat niet zou overleven. Haar dochtertje werd gezond geboren, maar na een jaar hadden de artsen slecht nieuws voor Gemma zelf. Ze had nog maar zes maanden te leven.

Titanic

Gemma en haar moeder startten op internet een campagne om geld in te zamelen voor Gemma’s laatste redmiddel: een dure behandeling van meer dan 300.00 euro in een Duits ziekenhuis. Kate Winslet zag de oproep per toeval. Haar eigen moeder was kort daarvoor overleden aan kanker en het verhaal van Gemma en haar jonge dochter greep haar aan. Kate belde haar vriend Leonardo met een plan. Ze besloten zich te verhuren als ‘Rose en Jack’, het verliefde stel uit de film Titanic.

Miljoen euro

De Leonardo DiCaprio Stichting veilde drie etentjes met 'Rose en Jack' voor bijna een miljoen euro. Een deel van dat geld is gebruikt voor de medische behandelingen van Gemma, de rest ging naar andere goede doelen. Met Gemma gaat inmiddels een stuk beter. Volgens de artsen is de behandeling geslaagd.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Leonardo diCaprio: de redder van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren