Kijkcijfer- én bezoekersrecord voor voetbalvrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

De openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal heeft voor records gezorgd. Het uitverkochte stadion bij Nederland-Noorwegen betekende de drukst bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland. En er zat ook een recordaantal kijkers voor de tv.

Daar keken maar liefst 2,1 miljoen mensen naar de wedstrijd die Nederland met 1-0 won dankzij een goal van Shanice van de Sanden. Zoveel mensen keken er nog nooit naar een wedstrijd van de oranjedames. De wedstrijd was het op één na best bekeken programma zondagavond.

Bijna acht jaar geleden trok de halve finale van het EK 2009 tussen Nederland en Engeland 1,6 miljoen kijkers. Twee jaar geleden, toen Nederland voor het eerst een WK haalde, keken veel minder mensen. Omdat het toernooi in Canada plaats vond, werden ze in Nederland midden in de nacht uitgezonden. Er keken toen enkele honderdduizenden mensen naar de wedstrijden.

Toeschouwersrecord

Het uitverkochte stadion in Utrecht zorgde voor nog een record: dat van de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. In totaal zaten er 21.732 Oranjefans op de tribunes. Ook koning Willem Alexander en koningin Máxima zaten op de tribune. 

Volgende kans

Donderdag is voor Nederland de volgende kans om records neer te zetten. Dan nemen de oranjedames het in Rotterdam op tegen Denemarken. Heb je de wedstrijd tegen Noorwegen gemist? Bekijk dan de samenvatting:

OnsOranje 1500296794

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De 7 beruchtste voetbalrellen of Wat doet zeilmeisje Laura tegenwoordig?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren