anp

Kim Jong-un imitator uit Vietnam gezet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De meeste mensen vinden het niet leuk om nagedaan te worden. Zo ook de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Vlak voor de ontmoetingen tussen Kim en Amerikaanse president Donald Trump in Vietnam liet hij zijn imitator het land uit zetten.

Kim Jong-un imitator Howard X kwam vorige week in het nieuws toen hij samen met een Canadese Trump-imitator een ontmoeting naspeelde. De twee look-a-likes werden daarna gelijk aangehouden door de Vietnamese politie. Die vond dat de twee moesten stoppen met het maken van politieke grappen.

Geen humor

De imitator uit Singapore denkt dat hij is uitgezet omdat de echte Kim Jong-un geen gevoel voor humor heeft. ‘Satire is een krachtig wapen tegen dictaturen’, zegt de imitator. ‘Ze zijn bang voor een paar mannen die op het echte werk lijken.’ Howard X werd al een keer eerder weggevoerd nadat hij zich op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea voordeed als de dictator tijdens een dans.

Op de foto hieronder zie je Howard X met de Canadese imitator van Donald Trump:

anp

Kernwapens

De echte Kim Jong-Un ontmoet de Amerikaanse president Trump deze week in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De twee gaan praten over de kernwapens van Noord-Korea, het is een vervolg op een bijeenkomst in Singapore vorig jaar.

Anderen lazen ook: Deze kapper geeft je gratis coupe Trump of Kim-kapsel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren