Foto: ANP

Klimaatstakers wandelen op 14 maart door Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Wil je op 14 maart meelopen met de tweede klimaatmars, georganiseerd door Youth For Climate NL? Reis dan niet af naar Den Haag, maar naar Amsterdam.

De organisatie wilde de mars op het Malieveld in Den Haag laten beginnen, net als de eerste mars op 7 februari. Die middag liepen meer dan vijftienduizend scholieren door het centrum van de stad, langs het Binnenhof weer terug naar het Malieveld voor meer aandacht voor het klimaat. Maar omdat docenten op 15 maart gaan staken voor beter onderwijs en meer salaris, is het Malieveld bezet. Zij gaan hun staking op de veertiende maart vast voorbereiden.

Naar Amsterdam

Youth For Climate NL besloot daarom de mars te verplaatsen naar Amsterdam. De scholieren beginnen om 13.00 uur op de Dam en lopen dan samen naar Amsterdam-Zuid. Daar kun je weer op de trein stappen.

In gesprek

De organisatoren van de eerste drukbezochte mars mochten al bij premier Rutte langskomen in zijn werkkamer, om met hem en klimaatminister Wiebes in gesprek te gaan over het klimaat. Daarna waren ze nog niet tevreden en daarom besloten ze nog een staking te organiseren.  

Youth For Climate NL 1551266134

Anderen lazen ook: Tweede klimaatmars aangekondigd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren