Klimaattop Chili gaat niet door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De grote internationale klimaatconferentie die in december in Chili gehouden zou worden, gaat niet door. De Chileense president besloot dat de situatie in het land te gevaarlijk en onrustig is.

De conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering zou van 2 tot 13 december gehouden worden. Of de bijeenkomst nog door gaat, en waar dat dan moet gebeuren, is nog niet bekend.

Zeilreis

Begin oktober vertrokken 36 jongeren per zeilboot vanuit Scheveningen naar de conferentie in Chili om daar aandacht te vragen voor een eerlijke en duurzame toekomst van reizen. Of de jongeren de reis naar het Zuid-Amerikaanse land toch nog zullen voortzetten, is nog niet bekend.

Demonstraties

Deze maand braken grote demonstraties uit in Chili tegen sociale ongelijkheid en economische problemen in het land. Chili is het rijkste land van Zuid-Amerika, maar de verschillen tussen arm en rijk zijn groot. Omdat vooral de kosten voor zorg en onderwijs afgelopen jaren enorm gestegen zijn, zijn vooral jongeren heel kwaad. Ze gaan nu massaal de straat op om te demonstreren tegen de regering.

Anderen lazen ook: Chileense scholieren opgepakt na protesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren