Schildpadden

Koffers vol met zeldzame schildpadden ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

De koffers zaten niet vol met stenen, maar met honderden levende schildpadden. Het gebeurde op de luchthaven van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

Smokkelen

De eigenaren van de koffers komen waarschijnlijk uit Madagaskar en wilden de zeldzame dieren illegaal meenemen, meldt de NOS. Daarom logen ze en deden ze net of ze een heleboel stenen bij zich hadden.

Volgens de douane gaat het om zeldzame schildpaddensoorten. De reptielen zijn in totaal 250.000 euro waard. De smokkelaars zijn nog niet gearresteerd maar er wordt nog wel onderzoek gedaan.

Huisdier

In Maleisië worden schildpadden vaak als huisdier gehouden, maar soms worden ze ook gegeten. De 330 gevonden schildpadden zouden waarschijnlijk worden verkocht. 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren