Komt president Trump naar Nederland?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Op de foto hierboven is het een dubbelganger van president Trump die voor het Amsterdamse paleis op de Dam wandelt. Maar misschien komt de échte Donald Trump binnenkort ook langs in Nederland. Koning Willem-Alexander heeft hem uitgenodigd.

Het is de bedoeling dat Trump in augustus langskomt. Dan wordt in de Zeeuwse plaats Terneuzen de Slag om de Schelde herdacht.

Die slag speelde 75 jaar geleden een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland en België.

Kleine kans

Of Trump ook echt naar Nederland zal komen, is nog niet duidelijk. Eerder deze maand zei ook premier Rutte al dat hij de Amerikaanse president graag in Nederland wil ontvangen. In eerste instantie werd gehoopt op een bezoek in juni, maar omdat die periode niet in het schema van Trump paste, werd de herdenking in Terneuzen als alternatief voorgesteld.

De Slag om de Schelde speelde zich af in het najaar van 1944. In Zeeland werd toen wekenlang zwaar gevochten om de beide oevers van de Schelde van de Duitsers terug te veroveren. Toen dat eindelijk was gelukt, konden de bevrijders de haven van Antwerpen gebruiken om wapens en tanks aan te voeren voor de opmars van de geallieerde legers.

Anderen lazen ook: 'Geen bewijs samenspannen Trump en Rusland'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren