ANP

Kunstenaars planten bos in voetbalstadion

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Even geen doelpunten in het Wörthersee Stadion. Het voetbalstadion in het Oostenrijkse Klagenfurt is omgetoverd tot een heus bos. In totaal staan er 300 bomen op het voetbalveld.

Het ziet er gek uit: groene bomen in een grauw stadion vol ijzer. En dat is precies de bedoeling van kunstenaars Klaus Littmann en Max Peintner. Met het kunstproject For Forest - The Unending Attraction of Nature hopen ze dat mensen gaan nadenken over hoe de natuur er in de toekomst uit gaat zien. Klimaatverandering en de recente bosbranden in de Amazone vormden de aanleiding voor hun project.

In totaal werkten de kunstenaars zes jaar aan het maken van het bos. Als het kunstproject eind oktober wordt afgebroken, worden de bomen op andere plaatsen in Oostenrijk opnieuw geplant.

Voetbalclub

Voetbalclub SK Austria Klagenfurt kan door de bomen in het stadion tijdelijk geen wedstrijden spelen. Daarom speelt het team de komende tijd op een andere locatie. Het stadion was sowieso veel te groot voor de kleine voetbalclub. Van de 35.000 plaatsen waren er tijdens de vorige wedstrijd maar 2100 bezet.

Op deze foto's is het bijzondere bos te zien:

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: 'Meer bos is goed voor... van alles!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren