Laatste dag voor inwisselen 100-gulden-biljet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nina
Schouten

Het is niet heel waarschijnlijk, maar mocht je toevallig nog een honderd-gulden-biljet in je spaarpot hebben met een afbeelding van Michiel de Ruyter erop... Haast je dan naar De Nederlandsche Bank (DNB), want vandaag is de laatste dag dat je die kunt inwisselen. 

Oude guldenbiljetten mogen eigenlijk tot dertig jaar na de invoering van de euro nog worden ingewisseld, maar voor het honderdje met De Ruyter is een andere datum geprikt: 25 juli 2016. Vandaag dus. Dit omdat de briefjes met de Nederlandse zeeheld, die stammen uit 1972, al in 1986 werden vervangen voor honderdjes met de snip en de steenuil erop. Die zijn wel nog in te wisselen tot 2032.

Voor het inruilen van het De Ruyter-honderdje, krijg je 45,38 euro terug. Dat is de waarde die de gulden had toen de euro in 2002 werd ingevoerd.

Populair in buitenland
Mocht je nou een van de gelukkigen zijn die zo'n briefje thuis heeft liggen en dat blijkt ook nog eens puntgaaf exemplaar te zijn, zonder vouwen, kreukels en scheuren, dan kun je daar op een veiling waarschijnlijk nog veel meer voor krijgen. Verzamelaars betalen er soms wel 200 tot 250 euro voor. Deze zijn zelfs populair in het buitenland.

In totaal zijn er nog 3,2 miljoen honderdguldenbiljetten in omloop. Op hoeveel daarvan De Ruyter prijkt, dat weet DNB niet. Wie weet ligt er wel eentje bij jullie thuis onder de kast. Zoeken maar!
 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren