Wesley Sneijder

Laatste oranjewedstrijd voor Wesley Sneijder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Nog één wedstrijd en dan zit het erop. Dan zal Wesley Sneijder nooit meer in oranje spelen. Vanavond tegen Peru hoopt hij in het uitverkochte Johan Cruijf ArenA nog één laatste goal te scoren.

Vandaag neemt Wesley Sneijder afscheid van het Nederlands elftal. Een paar feiten over zijn voetbalcarrière op een rij.

Interlands

Met 134 wedstrijden voor het Nederlands elftal heeft Wesley Sneijder de meeste interlands gespeeld van alle Nederlandse voetballers.

Goals

Sinds 2003, toen hij begon bij het Nederlands elftal, heeft Sneijder in totaal 31 doelpunten gescoord. Zou hij er vanavond in zijn laatste wedstrijd voor oranje 32 of 33 van kunnen maken?

EK 2008

De eerste wedstrijd van het EK in 2008 speelde Sneijder op zijn verjaardag. En wat een mooi verjaardagscadeau is het als hij de 2-0 mag maken tegen voormalig wereldkampioen Italië. De wedstrijd eindigt in 3-0.

WK 2010

Sneijder zegt dat het WK in 2010 zijn mooiste herinnering is. Op dit toernooi werd Nederland tweede. Veel mensen herinneren zich het goal van Sneijders in de wedstrijd tegen Brazilië.

Nederland - Brazilië 2-1 Jack van Gelder

Assistent-coach

Sneijder wil nog even doorgaan met voetballen bij zijn huidige club Al-Gharafa in Qatar. Daarna wil hij misschien wel assistent-coach worden. En dan het liefste bij zijn vertrouwde Nederlands elftal, zei hij tegen Voetbal International.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Meisjes kiezen steeds vaker voor voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren