Lachen

Lach-onderzoek: deze lach blijkt het mooist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Misschien denk je er zelf niet zo veel over na, maar onderzoekers van de universiteit van Minnesota waren heel benieuwd. Ze hebben daarom meer dan 800 mensen naar hun mening gevraagd. De proefpersonen moesten de glimlach van een heleboel portretten beoordelen.

Symmetrisch

En wat blijkt? De beste glimlach is niet te breed en laat niet te veel tanden zien. Daarbij is een goede balans tussen de hoeveelheid tanden, de mondhoek en de breedte van de mond belangrijk. Ook een symmetrische lach vinden veel mensen mooi.

Big smile

Wat minder in de smaakt valt? Een hele brede glimlach scoort niet zo goed. Te breed glimlachen kan dus in je nadeel werken. Toch zijn er veel mensen met een opvallende 'big smile', zo ook koningin Máxima.

Koningin Maxima

Maar lachen kan op veel manieren. Hier een paar variaties:

Schaterlach

De schaterlach werk heel aanstekelijk. Vooral als baby's het doen, ze zijn schattig en grappig tegelijk. We zijn dol op filmpjes hiervan, want op YouTube zijn lachende baby's harstikke populair. Zo ook Micah:

Baby Laughing Hysterically at Ripping Paper (Original)

Slappe lach

Nick en Simon komen niet meer bij na het zien van een grappige video. Net als bij de schaterlach, werkt de slappe lach heel aanstekelijk. En het is soms moeilijk te zien of iemand nou lacht of huilt.

Nick en Simon gaan helemaal stuk - RTL LATE NIGHT

Geforceerd

Lachen is een emotie. Soms wil je lachen, omdat je bijvoorbeeld denkt dat het van je wordt verwacht, maar voel je er niks bij. Een geforceerde lach is het gevolg. President Donald Trump weet er alles van.

Donald Trump

Geposeerd

Een geposeerde lach is vaak ook niet oprecht, maar als model weet Doutzen Kroes precies hoe ze dat er toch zo kan laten uitzien. Maar wat wil je als je elke dag voor een camera staat? 

Doutzen Kroes

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren