Beatrix College_Tilburg

Leerlingen ontdekken fout in Belastingplan 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Voor leerlingen uit een 5 vwo-klas van het Tilburgs Beatrix College werd vandaag een grote taart bezorgd. Die kwam van het ministerie van Financiën. Het was een bedankje voor het napluizen van cijfers in het Belastingplan 2019. De leerlingen hadden daarin een fout ontdekt.

In het Het Algemeen Dagblad vertelt economieleraar Gert van Vliet dat hij in de lessen graag écht lesmateriaal wilde gebruiken. Daarom haalde hij het Belastingplan 2019 van internet en liet zijn leerlingen een paar voorbeeld-berekeningen narekenen.

Wat bleek? De uitkomsten van de leerlingen waren anders dan die in het plan. Ook na nog een keer narekenen, en nóg eens narekenen.

Contactformulier

De leerlingen vroegen hun docent om contact op te nemen met het ministerie van Financiën. Ze vulden op de website van het ministerie een contactformulier in, maar hoorden daarna niets meer. Tot vandaag, toen de taart kwam!

Via een QR-code op de taart kregen de leerlingen een bericht van de staatssecretaris. 

Beatrix College_Tilburg

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Scholier (15) ontdekt fout in boek quantummechanica.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten