oranje leeuwinnen

Leeuwinnen verslaan Australië (weer)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Een dag na de gewonnen oefenwedstrijd in Eindhoven hebben de Nederlandse vrouwenvoetballers alweer gewonnen van Australië. De leeuwinnen wonnen de wedstrijd met 3-1.

De eerste oefenwedstrijd in Eindhoven was een historische gebeurtenis: er zaten namelijk meer dan 30.000 toeschouwers in het stadion om de voetbalsters toe te juichen. Nooit eerder waren er zoveel toeschouwers bij een wedstrijd van de Nederlandse vrouwenvoetballers op Nederlandse bodem. En dat had een heel positief effect: ze wonnen van Australië met 3-0. De volgende dag speelden ze weer tegen Australië, waarna ze met 3-1 wonnen.

Blessures

De wedstrijd verliep, zoals zoveel voetbalwedstrijden, niet helemaal vlekkeloos. Al vroeg ging het fout: na vier minuten lag linksback Kika van Es op de grond met polsblessure. Ze probeerde nog even door te gaan, maar moest uiteindelijk toch stoppen. Later bleek dat ze een breuk in haar middenhandsbeentje had. Het is dus nog niet zeker of ze mee kan doen aan het WK.

Vertrouwen

De succesvolle wedstrijden geven vertrouwen voor het WK in Frankrijk. Op 11 juni beginnen de speelsters met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Die wedstrijd spelen ze in het Stade Océane in het Franse Le Havre. Op 15 juni spelen de Leeuwinnen ook tegen Kameroen en op 20 juni tegen Canada.

Anderen lazen ook: Voetbal steeds populairder onder meisjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren