Unsplash

Leraar en klas maken rap voor overleden Ilja (12)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een dierbare verliezen. Hoe verwerk je dat? Leraar Mark Verwoerd deed het door muziek te maken. Samen met zijn mentorklas schreef hij een rapnummer over hun overleden klasgenoot Ilja (12).

‘Dat nummer moest er gewoon komen’, vertelt de docent Nederlands aan RTL Nieuws. Afgelopen schooljaar maakte hij samen met zijn mentorklas iets heftigs mee: hun klasgenoot Ilja overleed op twaalfjarige leeftijd door een ongeluk. Een nare gebeurtenis, die de klas van zich af schreef in het nummer Oneerlijk.

Rap

De keuze voor een rapnummer was snel gemaakt: Ilja hield erg van rap. En ook 'meneer Verwoerd' is gek op dit genre. Hij gebruikt rap al jaren om heftige gebeurtenissen te verwerken. ‘Het moest eruit. De leerlingen voelden hetzelfde’, vertelt hij. ‘Ze hebben allemaal steekwoorden of zinnen opgeschreven en toen het af was, heb ik het in de klas gedraaid. Ook de familie van Ilja vond het een mooi eerbetoon.’

Hersenbloeding

Voor Verwoerd kwam de dood van Ilja extra hard binnen. Hij kreeg zelf op zijn twaalfde een hersenbloeding, precies op dezelfde leeftijd als Ilja overleed. 'Wat ik vooral heel gek vind, nu, achteraf, is dat ik toen twaalf was. Mijn ouders hebben dus heel even in de angst verkeerd die voor de familie van Ilja waarheid werd. Dat raakt me echt ontzettend.'

Luister hier het nummer:

Mark Verwoerd - Oneerlijk

 

Anderen lazen ook: Rouwen om een overleden dierbare, hoe doe je dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden